Nederlands (Nederland) Deutsch (Deutschland)

Omgeving Altastenberg

Altastenberg is een dorp in de gemeente Winterberg in Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland. Het is een door de staat erkend kuuroord, wordt aangemerkt als een van de bergdorpjes in de wijk en, op iets minder dan 800 m. boven NN, is ook het hoogst gelegen dorp in het Sauerland.

Altastenberg

Zomervakantie in het Sauerland Altastenberg, een paradijs voor wandelaars Hier zijn de bronnen en stromen nog steeds helder,
de frisse berglucht is schoon en vol geneeskrachtige
charmes: het idyllische landschap Altastenberg nodigt
uit tot uitgebreide wandeltochten.

Winterberg

Winterberg, het vakantieoord dat vooral bekend staat voor dat je er fantastisch kunt skiën, wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Dit mooie plaatsje is namelijk de hoogst gelegen in Sauerland, Duitsland. Met 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een wintersportparadijs op goed bereisbare afstand. Uit een groot deel van Nederland is het namelijk maar 3 uur rijden! Behalve in de winter is het in de zomer ook zeker de moeite waard om het Sauerlandse stadje te bezoeken. Met de gezellige terasjes, restaurantjes, vele activiteiten, bezienswaardigheden en een adembenemende omgeving ben je er even echt tussenuit!

Kahler Asten

De Kahler Asten Toren staat op de meest bekende berg van Sauerland, de Kahler Asten. De op 5 kilometer afstand van Winterberg gelegen berg is met haar 841,9 is het de op twee na hoogste berg in het Rothaargebergte. Alleen de Langenberg (843,2 m) en de Hegekopf (842,9 m) zijn iets hoger.

De 20 meter hoge toren is tegen betaling van €1,00 te beklimmen. Door een €1,00 munt in een automatisch poortje te gooien gaat deze open. Vervolgens kan een smalle wenteltrap van 60 treden beklomen worden om de top van de toren te bereiken. Hiervandaan is het mooie uitzicht over de berg en van de omgeving te bewonderen. Er staan diverse vaste verrekijkers die door de inworp van muntgeld te gebruiken zijn.

ASTENKICK

MEGAZIPLINE - DE KICK AAN DE KAHLER ASTEN
ASTENKICK is de op een na langste megalijn van Europa: een dubbele kabelglijbaan waarin je alleen of naast elkaar vliegt met meer dan 70 km / u het dal in!

Alles verwachten, gewoon niet vervelen: onvergetelijke ervaring, unieke hoogte boven de 1000 meter, adembenemend avontuur in de natuur van het Sauerland. Voor astronomen, moedige en kenners.

Ga op de starttoren staan. Kijk naar beneden. HOOR JE HARTSLAG.

En FLY! Lachen, puur geluk in het hele lichaam. Een onvergelijkbaar gevoel!

www.astenkick.de