Omgeving Altastenberg

Omgeving

Zomervakantie in het Sauerland Altastenberg

Altastenberg is een dorp in de gemeente Winterberg in Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland. Het is een door de staat erkend kuuroord, wordt aangemerkt als een van de bergdorpjes in de wijk en, op iets minder dan 800 m. boven NN, is ook het hoogst gelegen dorp in het Sauerland.

Zomervakantie in het Sauerland Altastenberg, een paradijs voor wandelaars Hier zijn de bronnen en stromen nog steeds helder, de frisse berglucht is schoon en vol geneeskrachtige charmes: het idyllische landschap Altastenberg nodigt
uit tot uitgebreide wandeltochten.

Kahler Asten

De Kahler Asten Toren staat op de meest bekende berg van Sauerland, de Kahler Asten. De op 5 kilometer afstand van Winterberg gelegen berg is met haar 841,9 is het de op twee na hoogste berg in het Rothaargebergte. Alleen de Langenberg (843,2 m) en de Hegekopf (842,9 m) zijn iets hoger.

De 20 meter hoge toren is tegen betaling van €1,00 te beklimmen. Door een €1,00 munt in een automatisch poortje te gooien gaat deze open. Vervolgens kan een smalle wenteltrap van 60 treden beklomen worden om de top van de toren te bereiken. Hiervandaan is het mooie uitzicht over de berg en van de omgeving te bewonderen. Er staan diverse vaste verrekijkers die door de inworp van muntgeld te gebruiken zijn.